چرا برخی از برنج ها دارای عطر و بوی کمتری دارند؟

در برخی از موارد برای ما هم پیش آمده که چرا برنج ها نسبت به سال های قبل دارای عطر و بوی کمتری شدند و یا اصلا عطر و بویی ندارند.

در وهله اول باید این نکته را متذکر شویم که همه برنج ها از نظر ژنتیک دارای شرایط یکسان و شبیه به هم نیستند و تفاوت هایی با هم دارند.

در ادامه باید این موضوع را بپردازیم که عطر و بوی برنج تازه و کهنه با هم فرق داشته و در یک سطح نیستند و برنج های کهنه تر به مراتب دارای عطر و بوی کمتری هستند. همچنین روش پخت هر برنج هم روی عطر و بوی آن تاثیر داشته که این موضوع را میتوان در پخت کته مشاهده و استشمام نمود.

یکی از اصلی ترین دلیل کم عطر و کم بو شدن برنج برداشت زیاد سبوس از روی شالی می باشد زیرا با توجه به افزایش کارخانه های شالیکوبی مدرن و دستگاه های پیشرفته، درصد سفیدی برنج بالا رفته و بخش زیادی از سبوس روی آن در هنگام فرآوری تراشیده می شود.


در کل بیشتر عطر و بوی برنج به وجود سبوس روی آن بستگی دارد که در برخی از موارد هم متقلبان با ریختن و پاشیدن سبوس برنج در داخل کیسه و بسته بندی ها سعی دارند تا برنج بدون عطر و بو را با تقلب برای افراد ناآگاه خوش بو و خوش عطر جا بزنند.
پس با این تفاصیل هر چه از حذف کردن سبوس روی برنج بیشتر جلوگیری کنیم، به برنجی با عطر و بوی بیشتری دست پیدا خواهیم کرد.

یکی از دلایل کم عطر و بو شدن برنج ها برداشت آن به صورت صنعتی با کمباین های پیشرفته می باشد. به این صورت که در زمان های قبل برنج پس از رسیدن در مزارع توسط کشاورز یه صورت سنتی و دستی درو میشد و در خود مزارع هم تا زمان خشک شدن بوسیله خورشید (سه روز) باقی می ماند، اما در حال حاضر و با پیشرفت صنعت کشاورزی، برنج ها بعد از رسیدن توسط کمباین ها درو شده و سریعا هم بسته بندی و راهی کارخانه های شالیکوبی می شوند، برنج های درو شده پس از ورود به کارخانه وارد قسمت خشک کن می شوند تا رطوبت آنها گرفته و به صورت مصنوعی و آن هم به کمک تجهیزات پیشرفته خشک شوند. در برخی از موارد هم به دلیل تکمیل ظرفیت خشک کن ها، برنج های تازه درو شده که مرطوب هم هستند وارد خشک کن نشده و در همان کارخانه تا زمان خالی شدن خشک کن ها در حالت انتظار باقی می مانند. این کارها هم تاثیر مستقیمی بر کاهش عطر و بوی برج ها دارند.

در قدیم تولید برنج همانند الان گسترش نداشته و کمتر هم بود در نتیجه زمین های کشاورزی همراه با استراحت و بیکار شدن بودند. در حال حاضر زمین های کشاورزی به واسطه افزایش تولید و تقاضای جامعه به مصرف بیشتر برنج، فرصت کافی برای استراحت زمین های کشاورزی را نداشته و زمین ها پشت سر هم و در فواصل زمانی کوتاه کشت می شوند. به همین دلیل نقش تغذیه زمین کم رنگ تر شده و این موضوع تاثیر مستقیمی بر کیفیت برنج و محصولات کشت شده دارد

بازدیدها: 15

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *